Monday, 18 September 2017 10:34

Tonka predstavlja svoj prvi samostalni singl 'Bolji smo'!

Antonia Matković Šerić pod umjetničkim imenom Tonka predstavlja svoj prvi singl „Bolji smo“!

Samostalnim singlom odmiče se od klasičnog Pavelovskog zvuka, šlagera i klasičnog pop rock instrumentarija te donosi posve novi moderni zvuk alt pop produkcije i najavljuje album koji će izaći 2018. godine u izdanju Dallas Recordsa i Mast Produkcije.

Glazbu i tekst za "Bolji smo" potpisuje Aljoša Šerić, a Tonka kaže kako je na cijeli materijal jako ponosna jer će kroz ovaj novi projekt glazbom provlačiti suvremeni ples i pokret u spotovima i na sceni, pa je i spot za njezin prvi singl sniman upravo u Zagrebačkom plesnom centru. Iskrene emocije i energija pjesme prikazane su slobodnim pokretima suvremenog plesa koji naglašava snažan tekst i novu estetiku, uokvirene u intimnu atmosferu spota nastalog u režiji Vanje Vascarca. 

'Bolji smo' pogledajte na https://youtu.be/sS5SXKiv5WE

„Aljoša me ovim pjesmama oborio s nogu. Napisao je točno što sam htjela pjevati i o čemu sam htjela pjevati. Stilski je pogodio moje afinitete i senzibilitet. Sve je to pop, ali s natruhama neo r'n'b-a, neo soul-a i elektro pop-a. Glazba koju sam snimila preslika je onoga što slušam u slobodno vrijeme, a sve sam pjesme otpjevala s posebnim guštomi lakoćom“. (Tonka)

Aljoša kaže kako je, od svih albuma na kojima je radio, na ovaj daleko najponosniji:

„Gotovo ni jednom mi se nije dogodilo da doslovno sve pjesme zazvuče upravo onako kako smo ih zamišljali kad smo Antonia i ja radili na demo snimkama. Ako neki glazbeni rad treba biti moj epitaf, neko to bude ovaj.”

Produkciju i aranžman potpisuju Aljoša Šerić i Srđan Sekulović Skansi. Direktor fotografije je Sven Stefanović, koreografiju je radila Martina Nevistić, a styling potpisuje Marija Cvitanović. Za make up je zaslužna Petra Sever, a za frizuru salon "Keune Colette". 

Foto: Sven Stefanović